2.85 е средната оценка по математика на седмокласниците в Бургаска област

Само четири общини в областта са с резултат над 3,00 по математика на националното външно оценяване след седми клас.

Това съобщи инж. Виолета Илиева, началник на Регионален инспекторат по образованието-Бургас, цитирана от Фокус. 

„Във всички останали общини резултатът е слаб. В община Бургас е 3,421, в община Айтос е 3,207, в община Приморско е 3,084 и в община Руен е 3,216. Всички останали общини не достигат резултата среден 3,00”, обясни инж. Илиева. По нейните думи средният резултат за цялата област по математика на националното външно оценяване след VII-ми клас е 2,856. 

От днес започва подаването на заявления за класиране на ученици след завършен седми клас. По думите на инж. Илиева, в област Бургас, децата ще имат възможност да кандидатстват за 40 профилирани паралелки и за 40 професионални паралелки. „Процедурата е след попълване на заявлението, всеки родител, заедно с детето, да подаде заявление във всичките гнезда, които са определени със Заповед или това са училищата, които имат възможността и са определени да приемат тези заявления”, допълни тя. 

„Периодично в инспектората се доставят тези заявления от целия град и се обработват от комисията, която е определена за въвеждане на данните за желанията на децата, по поредност на желанията. Редно е най-желаното училище и предпочитаната професия, специалност или профил, да бъде написана на по-предходни места като броят на заявените желания за кандидатстване е неограничен”, обясни тя. Инж Илиева добави, че е имало и случаи, когато желанията на ученик са били над 100.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови