Община Бургас съдейства за производството на био и еко продукти

От година и половина община Бургас се опитва да развие темата за българските био и еко продукти. Това заяви по време на откриването на фермерския пазар в Експозиционен център „Флора” кметът на Димитър Николов.

Градоначалникът припомни, че всяка събота и неделя се организират подобни пазари в различни търговски точки в центира на Бургас. 

Идеята е това да се случва във всички жилищни комплекси. Кметът Димитър Николов участва и в дискусията за приоритетните проекти за развитието на регион Югоизточен (включващ областите Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора). Тя е част от кампанията "Региони в растеж". По време на събитията Николов каза, че членството на България в ЕС създаде много възможности и перспективи пред Бургаски регион. 

„Изключително активно се възползваме от тези възможности. Наскоро бяхме притеснени от разнопосочната информация за отражението след излизането на Великобритания от ЕС-дали това ще се отрази върху европейските фондове, на възможностите, които ние реализираме в момента, ще има ли редукция на бюджетите, ще се преформатира ли оперативните програми? Това се отнася както за местната власт, така и за бизнеса”, допълни Николов.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови