Бургас със специална награда на Международния фестивал на туристическия филм

На тазгодишното издание на феста взеха участие общо 91 филма от 18 държави

Община Бургас бе отличена със специална награда на Международния фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа".

Призът е присъден за устойчиви инвестиции в българската туристическа видео реклама. Той бе връчен на официална церемония късно снощи във Велико Търново от министъра на туризма Стела Балтова на представителите от ОП "Туризъм" на Община Бургас.

В тазгодишното издание на фестивала взеха участие общо 91 туристически филма от 18 държави. Филмът, представящ потенциала за отдих и бизнес в Бургас, бе сред 49-те продукции, които бяха номинирани в категорията "История и култура". Той представлява три отделни части от поредицата "Истории за Бургас", заснети през лятото на 2016 г. Проектът е на Община Бургас, продуцент е "Арт Старс" ЕООД и е по идея на Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров.

Първата част представя града с неговите музеи, културни центрове, училища, колежи, университети, архитектурни забележителности, транспорт, велоалеи и паркове. Второто видео показва възможностите за развитие, за бизнес и инвестиции в Бургас, а третото филмче разказва за едно от най-предпочитаните места в града - остров "Света Анастасия".

Най-новият туристически филм за Бургас е качен на интернет страницата на gotoburgas.com в раздел ВИДЕО. За бърз достъп до трите части посетете страниците:

http://gotoburgas.com/bg/news/view/49/1774 

http://gotoburgas.com/bg/news/view/49/1773 

http://gotoburgas.com/bg/news/view/49/1771 

Международният фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа" се провежда за 13-ти пореден път в рамките на Международно туристическо изложение "Културен туризъм" - 2017 във Велико Търново. Той е предназначен за филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности. 

Мисията на събитието е да промотира професионалната филмова туристическа продукция, да стимулира продуцирането на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови