Теодосий Спасов с Джаз Линия тази вечер

Любителите на хубавата музика в Бургас ще могат да се насладят на качествен джаз, поднесен от Теодосий Спасов и Веселин Койчев. Концертът е тази вечер от 20:00 ч. в Експозиционен център „Флора”.

Двамата музиканти свирят в групата „Джаз Линия“, създадена още през 1984 г. За първи път у нас те правят успешни композиции със смесено участие на модерни и народни инструменти, като използват често  мотиви от българския фолклор. Техният стил е обект на подражание от български и чуждестранни изпълнители.

В началото обаче изкуството им е отричано от критиката, която смята музиката им за „не джазова“. За учудване на критиците обаче, всички концерти на групата се приемат с огромен успех. Всяка поява на „Джаз линия“ на сцената предизвиква фурор. Развиват много активна концертна дейност, като изнасят средно около 100 концерта годишно.

Тяхната музика се превръща в еталон за „български“ етноджаз. Тя се отличава с ярка национална принадлежност и силно присъствие на българския фолклор.

В програмата, която ще изнесат Теодосий Спасов и Веселин Койчев, участват още музикантите Радул Начков – барабани, член и също един от създателите на „Джаз Линия“, както и Александър Леков – бас.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови