Борисов: Ремонтът на Крайезерна да приключи до юни

Бойко Борисов даде срок до края на юни да бъде завършен вторият участък от улица „Крайезерна“. Това обяви по време на проверката на ремонта на пътния участък председателят на ГЕРБ и премиер на две правителства Бойко Борисов.

Той каза, че с ремонта на тази улица ще влязат пари в държавния бюджет, които ще подпомогнат плащането на пенсии и заплати, както и икономиката, туризма и др. сектори. 

По време на проверката присъстваха кметът на община Бургас Димитър Николов, кметовете на общините Поморие, Приморско, Царево, както и инж. Митко Порязов – директор ОПУ-Бургас. Кметът на община Бургас каза, че са необходими още 8 млн. лв. за ремонта на третия участък от улицата. Бойко Борисов даде срок до края на юни следващата година да бъде завършен и пътят Бургас-Слънчев бряг. 

В момента Борисов проверява и изпълнението на строежа на многофункционалната спортна зала „Арена Бургас“

На ул. „Крайезерна“ се изграждат две нови платна към съществуващите две, както и две кръгови кръстовища от към пътен възел „Запад“. Изграждат се и две кръгови кръстовища при надлез „Владимир Павлов“. Строи се нова дъждовна канализация, подновява се и съществуващият водопровод. Ул. „Крайезерна“ ще свързва пътен възел „Запад“ и бул. „Тодор Александров“. 

Целта е транзитният поток от автомобили за Южното Черноморие, идващ от София при влизане в Бургас, да се отклони през пътен възел „Запад“ и да влезе към периферната „Крайезерна“. От там да продължи по републиканския път 1- 9 към пътен възел „Юг“. Ремонтът се изпълнява по проект по ОП „Региони в растеж 2014-2020 г“.

Снимка burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови