В Бургас: Обмислят да затворят ул. Крайезерна

Кметът: Ако спрем този трафик, потокът от автомобили ще преминава през центъра на града

Ремонтът на ул.“Крайезерна“ от страната на Пътен възел „Запад“ закъснява. Това обяви кметът на Община Бургас Димитър Николов пред председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който провери днес изпълнението на строително-ремонтните дейности на пътния участък,

цитиран от Фокус. 

Срокът за завършване на реконструкцията е края на август-началото на септември. Отпуснатите пари са 17 млн. лева безвъзмездна финансова помощ, а близо 3,8 млн. лева Община Бургас е осигурила за отчуждителни дейности и съфинансиране на проекта. 

„Притесняване ни това, че в момента се работи с пуснато движение. Изпълнителят негодува, иска от нас да спрем движението, защото това ще ускори строителните дейности, но ние нямаме алтернатива. Ако спрем този централен трафик, потокът от автомобили ще преминава през Централна градска част. Затова сме помолили изпълнителя да работи в условия на пуснато движение , с непрекъснат контрол от страна на служителите на „Пътна полиция“, каза кметът Николов. По думите му по време на летните месеци интензивността на автомобилния трафик се увеличава 10 пъти. „Според нас ремонтът трябва да се ускори“, допълни Николов.

От своя страна Борисов коментира, че строителните дейности трябва да са денонощни. „Атака, денонощно. Ако трябва за една седмица ще се спре движението, когато се асфалтира, за да го приключим. До 15-20 юни трябва да е готов, иначе ще убием града“, каза Борисов.

Ремонтът се извършва на три пътни участъка. За двата има осигурено финансиране, а третият очаква такова. За него се изискват 8 млн. лева. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови