Децата на „Ронкали“ напускат дома си

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Детски център „Ронкали“  ще се изпразни от деца, за да може новият собственик на сградата да я събори и на нейно място да построи увеселителен атракцион,

който да се вписва в цялостната визия на модернизираната зона на пристанището за свободен достъп и разнообразни атракции .

Всъщност сградите са две и от няколко години са собственост на Варненско сдружение, което побърза да се отърве от тях срещу солидната сума от 3 млн. лева. Бъдещето на децата фриволно бе оставено на съдбата и на екипа от служители, които един по един напускат след  сделката.

За 15-те възпитаника на социалния дом ще се погрижи община Бургас, която още с близо 50 деца ще ги настани в в петте специално изградени за тях къщи – в Меден Рудник, в кв. Ветрен и в к-с Лазур.  По-голямата част от децата от „Ронкали“  учат в ОУ “ П.Р.Славейков“ в Бургас, няколко от по- големите учат в Спортното училище и Немската гимназия. По предварителна информация те ще бъдат настанени в къщата в кв. Ветрен, откъдето ще пътуват до учебните заведения, където учат.

Детският център, който бе изграден с финансовата помощ на Католическата църква в Бургас и финансиран през годините от германски строителни предприемачи, създаде отлични условия за отглеждане и възпитание на своите деца. „Ронкали“ бе пример през годините за специално отношение към своите възпитаници , на които осигуряваше възможност за образование и успешна реализация в живота.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови