Море от лалета разцъфтя за Флора Бургас 2019 /снимки/

Двадесет и пет дни остават до откриването на 35-ото издание на изложбата за цветя ''ФЛОРА БУРГАС'' 2019. 

Подготовката тече усилено, увери се екип на meduzata.com. 

Нацъфтяли са лалетата, които са от десетки специални селекции сортове. Цъфтящото море е предпазено от набези с висока ограда, през която бургазлии правят снимки.

Производители и вносители на цветя, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи отношение към тематиката на изложбата подават своите заявки за участие.

Подробна информация, регламент, покана и форма на заявка за 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 г. може да откриете тук:

https://www.burgas.bg/bg/events/view/2005?fbclid=IwAR1vob1pBAPfJ9fMnbCgQ5xAf1OYueMjN4pNA5YrRnxTXre53cgTWUt94S4 

Цветното предизвикателство на изложението тази година е: "Цветно". Това е идеята, над която ще работят участниците - флористи, фирми производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти, професионалисти в областта на цветното изкуство.

Експозицията ще бъде открита от 28 април до 7 май включително, в Приморски парк - Бургас на територията на експозиционен център Флора.

Във Флора Бургас ще участват български и чуждестранни специализирани фирми, стопанства, разсадници, оранжерии, кооперации, дружества, фирми и частни любители.

Повече от три десетилетия изложбата популяризира българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустрояването, озеленяването, опазването на природната среда и благоустрояването на населените места. 

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови