Благотворителен базар в Бургас събира средства за деца в нужда

Фондация „Движение на Българските майки“ - звено Бургас организира за дванадесети пореден път Великденски благотворителен базар, съобщиха от там.

Той ще се проведе в периода от 19 до 21 април 2019 г. включително на пл. „Тройката“ от 10:00 до 19:00 ч.

На базара ще могат да се открият и да се закупят ръчно изработени сувенири и украси за предстоящите празници, с които хем да се зарадват близките, хем да се подкрепят благотворителните каузи.

Средствата са за подпомагане на дете или семейство в нужда, като се осигурят предмети/пособия от първа необходимост, както и да се създадат положителни и дълготрайни емоции сред децата (чрез екскурзии/почивки, тържества за рождени дни, посещение на кино, театър, сладкарница и други).

Събраните средства са предназначени за Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в к-с „Братя Миладинови“, за ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов”, за центрове за настаняване от семеен тип, както и други инстититуции в Бургас и региона; за деца на самотни родители или социaлно слаби семейства, които имат нужда от покрепа, дрехи, учебни материали, книги, играчки, уреди, бебешки колички и др.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови