Започва делото срещу Бенчо Бенчев – за укривателство на Очите и за незаконно оръжие

В петък, 8 ноември, Районен съд – Бургас ще проведе разпоредително заседание по дело за лично укривателство и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, по което подсъдим е Бенчо Бенчев.

Общинският съветник е привлечен като обвиняем за това, че:

- В периода от 2-4 август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция, спомогнал на Димитър Желязков да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, като на 2 август 2018 г. е транспортирал с лек автомобил Желязков от гр. Солун, Република Гърция до гр. Истанбул, Република Турция и за периода от 2 до 4 август 2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенче, без да се е споразумял с Желязков., преди да е извършено самото престъпление (престъпление по чл. 294, ал. 1 от НК).

- За това, че на 5 август 2018 г., в дома си в гр. Бургас, държал 57 бр. фабрични патрони, представляващи боеприпаси, без да има за това надлежно разрешително (престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК, вр. чл. 50, ал. 3, вр. ал. 1 и ал. 2, вр. чл. 56, ал. 1, вр. чл. 76, ал. 1 от ЗОБВВПИ).

- За това, че на гореспоменатата дата и място е държал огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях (ловна карабина, 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, 3 бр. пистолети  и 90 бр. боеприпаси за тях, всички въз основа на надлежно издадени от съответните органи на МВР Разрешения), като не взел необходимите мерки за сигурност – „Огнестрелните оръжия и боеприпаси за тях да се съхраняват в метални каси, неподвижно разрешени, снабдени със секретно заключващи се устройства – за физическите лица на постоянния им адрес“ (престъпление по чл. 338, ал. 1 от НК).

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови