Проектантите следят зорко ремонта на Дома на нефтохимика /снимки/

Авторките на проекта на реконструкцията на Дома на нефтохимика в Бургас зорко следят строителните работи. В това се увери екип на meduzata.com.

Арх. Мариана Сърбова и арх. Десислава Стоянова от студио Мотто често са на обекта, за да наблюдават спазва ли се точно проекта им.

Реконструкцията на сградата напредва с бързи темпове. В момента освен рамента на вътрешността на постройкат, се прави и надстройката в лявата й част.

Работата продължава и по тъмно вечер.

Сградата на НХК е с общо РЗП от 8645 кв.метра, а по проект се оптимизира тпространствата. 

Идеята на архитектурно студио „Мото” предвижда от входа към площад Тройката да се влиза директно към вътрешния двор, където да се направи арт пространство за изложби и постановки.

Изцяло ще се модернизира всичко без залата на Общинския съвет. В новата част, която ще бъде надстроена ще има две нови многофункционални зали. Останалите помещения ще бъдат обновени и обособени на зони според вида изкуство - изобразителни, приложни, музикални, зали за танци и др. Други нововъведения ще бъдат асансьор и пасарелка в сградата, конферентен блок, бистро с тераса и библиотека.

Реконструкцията на сградата включва още нова фасадна обвивка, с която ще се топлоизолират всички стени, нова дограма и стъклопакети. Част от помещенията ще се обединят като се премахнат преградните стени. Ще бъдат изградени нови санитарни възли и нови интериорни покрития на пода, стените и таваните.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови