Ето кога се забранява строителството в различните части на Бургас

Общинският съвет в Бургас днес гласува за периода, в който е забранено строителството в Бургас.

Това се налага всяка година заради оряване на спокойствие на туристите през сезона.

Ето от кога влиза в сила забраната за строителство:

От 1 юли 2020 г. до 15 септември 2020 г. за територията на: кв. „Сарафово“, включително частите от землището в обхвата на Зона А и Зона Б по смисъла на ЗУЧК и Курортна зона  местност „Ъгъла“, и кв. „Крайморие“, включително неговото землище в обхвата на Зона А и Зона Б по смисъла на ЗУЧК.

От 1 юли 2020 г. до 1 септември 2020 г. на територията на: Централна градска част заключена между бул. „Сан Стефано“, бул. „Демокрация“, ул. „Агоп Мелконян“, ул. „Княз Александър Батенберг“, площад „Царица Йоана“, бул. „Иван Вазов“ и ул. „Уилям Гладстон“;

- ж.к. „Възраждане“ - територията заключена между ул. „Уилям Гладстон“, бул. „Сан Стефано“, бул. „Мария Луиза“ и бул. „Иван Вазов“;

- ж.к. “Братя Миладинови“;

- ж.к. „Лазур“;

- Приморски парк;

- Парк „Езеро“;

- Зона Изток (заключена между плаж Атанасовска коса и Атанасовско езеро);

Забраната в определените в т.I, 1 и 2 територии не се отнася за строителството на линейните обекти на техническата инфраструктура, обекти с национално значение, обекти с регионално значение и обекти, финансирани по оперативни програми със средства на Европейския съюз и с бюджетни средства от Община Бургас и държавата.

На основание чл.15, ал.4 от ЗУЧК, строителни и монтажни работи в определените в т.I, 1 и 2 територии и периоди се допускат само за неотложни аварийно-ремонтни работи и геозащитни мерки и дейности.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови