160 хил.лв. дава Бургас за филми за града

С 60 000 лв. ще бъде увеличена сумата по проект „Филми за Бургас“ от Културната програма на община Бургас в рамките на утвърдения бюджет за 2020 г.

Това реши днес Общинския съвет в морския град. Така средствата стават общо 160 хил.лв.

„Никой не трябва да подценява възможностите на българския турист.

Трябва да поканим външна консултантска фирма, която да направим маркетингов план за реклама на Бургас“, заяви общинският съветник от ДБГ Живко Табаков,като по този начин обясни защо ще подкрепи докладната.

За 2020 г. в Бюджета на Община Бургас по проект „Филми за Бургас“ бяха гласувани 100 000 лв. Най-актуалните български сценаристи, актьори и режисьори са включени в шестте проекта (два телевизионни сериала и четири игрални филми), които бяха представени пред Постоянната комисия по култура и читалищна дейност. 

Сред тях се открояват продуцентите Ники Илиев, Андрей Арнаудов, Красимир Ванков, режисьорите Виктор Божинов, Георги Костов, актьорите Михаил Билалов, Филип Аврамов, Деан Донков, Бойко Кръстанов, Теодора Духовникова, Башар Рахал, Лилия Маравиля, Захари Бахаров  и мн. други. 

Огромното желание и амбиция на авторите на представените проекти е да снимат на култови места в Бургас, което е комплимент и безспорна реклама за града. Повечето от бъдещите филмови проекти ще бъдат представени на български и международни кинофестивали. 

По този начин Бургас ще се превърне не само в основен герой в бъдещите филмови продукции, но и ще стане все по-атрактивна и притегателна дестинация. 

Кандидатстващите проекти за съфинансиране впечатляват със стойностни сценарии, оригинални сюжетни линии и дават заявка за бъдещи качествени и завладяващи кинотворби. 

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови