В Бургас: 11 души с актове, събрали се да играят карти

„Засилваме мерките, защото преди час ми докладваха нещо, което е недопустимо - в помещение 11 човека се събрали и играят карти“. 

Това съобщи старши комисар Радослав Сотиров, шеф на ОД на МВР Бургас преди минути по време на брифинга след заседанието на кризисния щаб за борба с коронавируса.

Ще бъдат съставени актове на всички тях и съответно отново преписката утре ще бъде докладвана в Районна прокуратура - Бургас.

Ето какво каза старши комисар Радослав Сотиров:

Продължаваме с контрола върху лицата, поставени под карантина. Значително спада тяхната бройка и това позволява да бъдем по-чести в проверките и вече едно лице може да бъде проверявано по 2 пъти на ден.

Вече активно използваме и видеонаблюдението за установяване събирането на лица в парковете, градините и спортните площадки, които са в заповедта. За последните 24 часа имаме 7 съставени такива актове и установени 5 случая на лица, неспазили условията на карантина.

В петък изследвахме процент от служителите, които работят с граждани пряко, а именно от Български документи за самоличност, Дирекция Миграция, Пътна полиция, служители от КПП-та, които сме обособили, а също така пряко работещи в кв. "Победа".

Всички тестове са отрицателни на 100 %. Това е важно за успокоение на хората и колегите, които извършват проверките.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови