В Бургас засвети коледната украса /снимки, видео/

Въпреки, че заради COVID-19 бургазлии няма да посрещнат заедно Новата година на площад Тройката, каквато беше традицията досега, днес вечерта засвети първата коледна украса в морския град.

Гирлянди със сини и бели лампички, имитация на морски вълни са монтирани в долната част на ул. Александровска – от Часовника към гарата.

На площад Тройката пък чинарите и декоративните храсти блестят в различни светлини – преливащи се от синьо, през веолетово, червено, жълто и зелено.

Гирлянди с лампички са вплетени в ниската растителност.

Това е само началото. Градът ще бъде украсен въпреки COVID-кризата. Ще има коледни елхи, както и гирлянди със светлинки по двете главни улици.

Замислената Новогодишна вечер на площад Тройката вече е провалена от епидемичната обстановка. 

Първа отмени участието си легендата на соул музиката Прешъс Уилсън /от Иръпшън/. Изпълнителката на хитовото парче „One Way Ticket” трябваше да се качи на сцената 30 минути преди полунощ на 31 декември и да поздрави жителите на града за края на 2020 г. 

Преди Прешъс Уилсън трябваше да има диджей, а след настъпването на 2021 г. на сцената трябваше да забие рок група.

Дори традицията да бъде раздадена новогодишанта баница няма да се състои, за да се избегне струпването на много хора.

Все пак обаче на площад Тройката ще има коледен базар. Къщичките ще бъдат на традиционните си места, но ще работят при намалено работно време и при спазване на всички противоепидемични мерки. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови