Поставят светещите гирлянди по Александровска в Бургас /снимки, видео/

Бургас вече се готви за посрещане на Коледа и Нова година, видя репортер на meduzata.com.

Морският град ще светне украсен с километри гирлянди със 100 хиляди лампички въпреки, че заради COVID-19 бургазлии няма да посрещнат заедно Новата година на площад Тройката, каквато беше традицията досега.

Над компаса, там където е Километър нула на Бургас днес монтират концентрични светещи кръгове, от които ще се спускат дъгообразни лъчи.

Гирлянди със сини и бели лампички, имитация на морски вълни вече са монтирани в долната част на ул. Александровска – от Часовника към гарата.

На площад Тройката пък чинарите и декоративните храсти блестят в различни светлини – преливащи се от синьо, през веолетово, червено, жълто и зелено.

Гирлянди с лампички са вплетени в ниската растителност.

СНИМКИ И ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК!

Това е само началото. Градът ще бъде украсен въпреки COVID-кризата. Ще има коледни елхи, както и гирлянди със светлинки по двете главни улици.

Замислената Новогодишна вечер на площад Тройката вече е провалена от епидемичната обстановка. 

Отменена е дори традицията да бъде раздадена новогодишанта баница, за да се избегне струпването на много хора.

Все пак обаче на площад Тройката ще има коледен базар. Къщичките ще бъдат на традиционните си места, но ще работят при намалено работно време и при спазване на всички противоепидемични мерки. 

Ще има и детски кът.

На площад Тройката ще е разположена и къщата на дядо Коледа и шейната с елена, където могат да се правят интересни семейни снимки.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови