Децата от екоклуб Сини изследователи почистиха плажа на Сарафово

Фондация "Шанс за децата и природата на България" и Център за млади таланти, гр. Бургас организираха кампания за почистване на плажната ивица към кв.Сарафово. 

Въпреки дъждовното време екипът на центъра и участниците в Еко-клуб "Сини изследователи", както и няколко родители и случайни минувачи се включиха активно в екологичната инициатива. 

А като резултат бяха събрани над 840 литра пластмасови отпадъци и изхвърлени на предназначените за целта места.

"Фондация "Шанс за децата и природата на България" отдавна е обявила "война" на пластмасовите отпадъци. Пластмасата е един огромен екологичен и здравен проблем. Попадайки в почвата и водните басейни, тя се пренася и в нашата храна, което вреди на здравето ни.", коментира Пепа Николова, PR на фондацията.

Децата участници в еко-клуб "Сини изследователи" към Центъра за млади таланти призоваха да не замърсяваме плажа, защото, както сподели и деветгодишният Борис Джелепов, "той е наш и трябва да го пазим чист". 

А Александра Попова на 17 години допълни: "Важно е да събираме разделно отпадъците си, защото нашата планета не е кофа за боклук. Всички живеем в една симбиоза, както ние се нуждаем от нашата природа, така и тя се нуждае от нас да я пазим чиста и красива.".

Инициативата е част от дейностите по проект "Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив" на програма ООСКП, финансирана от ФМ на ЕИП 2014-2021, в който Фондацията си партнира с Община Бургас.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови