Засипаха с отпадъци тротоар в жк Славейков

Тротоар в комплекс „Славейков“, близо до плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“, беше засипан с отпадъци, което наложи Община Бургас и сметопочистващата фирма „Нелсен чистота“ ЕООД

да предприемат мерки по разчистването на района.

Въпреки че в близост има поставени контейнери за смет, недобросъвестните граждани не са ги използвали. Те не са заявили и услуга по извозване на отпадъци, каквато Община Бургас и сметопочистващата фирма предлагат безплатно.

За да бъде съставен акт и наложена глоба, нарушителите трябва да бъдат установени. Санкцията за подобно нарушаване на наредбата за опазване на околната среда е до 5000 лева.

Ако ви предстои изхвърляне на голямо количество отпадъци от бита, може да се възползвате от следните услуги на Община Бургас и „Нелсен чистота“ ЕООД , като направите няколко стъпки:

1. Да се подаде заявка за извозване на тел. 0893/337 909 всеки делничен ден от 08.00 до 16.00 ч. Извозването се осъществява от понеделник до петък /включително/ от 07.30 до 16.00 ч.

2. Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували, като количеството на отпадъка не трябва да надвишава 3 куб. м.

3. Отпадъците се изнасят на място с осигурен достъп за специализирания автомобил не по-рано от деня за извозване.

За живущите в кварталите извозването се осъществява два пъти месечно. За села, вилни зони и селищни образувания „НЕЛСЕН-ЧИСТОТА“ ЕООД предлага платена услуга за извозване на отпадъците. Услугата се предоставя безплатно веднъж годишно за всеки жилищен имот.

Община Бургас изпълнява и програма, чрез която всеки може да се освободи от старите си и ненужни мебели, които ще бъдат извозени безплатно. Те ще бъдат ремонтирани и предоставени на социални заведения, които се нуждаят от обзавеждане. Повече за програмата може да прочетете на специализираната платформа https://www.greencity.bg/.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови