Вътрешният министър поиска оставката на зам.-шефа на Гранична полиция /видео/

"Очаквам зам.-директорът на Гранична полиция Деян Моллов, да подаде оставка до края на деня". Това заяви в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев часове след трагедията със загиналите двама полицаи при гонка с автобус с мигранти в центъра на морския град.

МВР-министърът заяви, че Моллов е бил назначен на този пост, за да отговаря пряко за борбата с нелегалните бежанци през зелена граница.

„Той пое ангажимента да се справи с тази задача, но тъй като за мен това не е свършено, се надявам до края на деня той да подаде оставката си. Разпоредил съм да се предложат незабавни мерки как да се укрепи ситуацията около границата. Ще обезпечим технически граничните полицаи с достатъчно добро оборудване. Осигурихме и дронове, за да се покрие целият район и да се извършва наблюдение от въздуха“, каза Демерджиев.

Той уточни, че до няколко дни над 100 човека от Министерството на отбраната ще се присъединят към охраната на държавната граница в Странджа.

Служебният вътрешен министър се закани, че ще действат с цялата строгост на закона и ще проверят дали някой в МВР е покровителствал канали за трафик на мигранти.

Автобус с мигранти днес около 5 ч блъсна патрулка в Бургас след преследване по улуците. 

Двама полицаи загинаха на място.

Автобусът е идвал от Малко Търново, като надбягването му с полицията е преминало през централните улици на Бургас. Полицейският автомобил е препречил пътя на автобуса, който обаче го е премазал и са спрели в два павилиона.

Virginia-N e фирменият надпис на автобуса, който е с чужда регистрация. Бил е бил пълен с мигранти, сред тях има и деца, и няколко жени.

Полицейският автомобил е смачкан до неузнаваемост.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови