Кандидат-кметът Лимперов: Екологична бомба цъка в Кръстина /снимки/

Пиете ли вода от чешмата? Това бяха първите думи на 46-годишния Красимир Лимперов,

който събра своите земляци, за да се представи като кандидатът за кмет на село Кръстина, издигнат от ГЕРБ. В срещата участваха и кандидатът за кмен на община Камено Жельо Вардунски, депутатът Диана Йорданова, общински съветници.

„Носите си водата от Камено, Бургас или я купувате от магазина. Пречиствателната станция не работи, амортизира се и ще си понасяме последиците като хубавите ни нови тръби се затлачат и са разнесат миризми. Екологична бомба цъка в Кръстина“, заяви кандидатът за кмет на селото.

Карсимир Лимперов се спря на всеки нерешен проблем на селото. Инфраструктурата е в плачевно състояние. Това е и причината младите хора да бягат от Кръстина и повече да не се завръщат.

Читалището на селото, където бе проведено събранието, също е в изключително запуснат вид. Няма дори крушки на лампите. „На това място, на сцената едно време прах нямаше, защото се играеше. Като войник, през отпуската си, минах 600 км само, за да играя тук на фолклорен празник“, емоционално разказа Лимперов.

„Гробището е змиярник и пасище. Паркът на входа на селото на какво прилича? Едно време копаехме розите след училище. Автомагристала Тракия минава от тук, пътищата могат да се възстановят и да върнем младите макари само за уикендите. Искам да пречупим някои стереотипи в местното самоуправление“, допълни Лимперов.

След него се представи кандидат-кметът на община Камено Жельо Вардунски. „Знам положението, знам и тежкото наследство, но знам и как да се справим с тази ситуация. Мога да събера екип от знаещи и можещи хора, необходимо е и лоби. На представянето ми в Камено присъстваха 4-ма депутати, които аз ще тормозя, ако трябва, но нещата да се случват“, обясни Вардунски.

Хората от Кръстина също поставиха проблемите си. Всички те отново бяха - инфраструктура, вода, сметища, Спешната помощ. Те бяха скептични, че сегашното положение може да бъде променено, защото няма бюджетни средства.

Депутатът Диана Йорданова обясни, че всичко това може да бъде постигнато с пари по европейските програми. Проспан е вече един период, но идва следващият от 2016 г. и който бъде избран за кмет още на следващия ден трябва да се захване здраво с изготвянето на проекти, допълни Жельо Вардунски.

 

На снимките от горе надолу:

1. Красимир Лимперов, Жельо Вардунски и депутатът Диана Йорданова /отляво надясно/

2. Хората от Кръстина поставиха своите проблеми на срещата

3. Депутатът Диана Йорданова разговаря с кандидатът за кмет на Кръстина - Красимир Лимперов/в средата/ 

4. Жельо Вардунски /вляво/ разговаря с хора от селото

5. Срещата продължи и извън читалището

 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови