Стефан Бонев се опита да разпродаде земи в Трояново и Черни връх

Кметът на Камено Стефан Бонев, който управлява общината в два последователни мандата, се опитал да продаде още 200 декара общинска земя

през есента на м.г., научи наш репортер. Обяснението било – няма пари за заплати, затова се налагала бясната разпродажба на активи. Общинските съвтници от ГЕРБ и Реформаторския блок отказали обаче да разгледат докладната на сесия, тъй като според тях общината ще бъде ощетена. Ставало въпрос за земи в землищата на Трояново и Черни връх по 110 дка и 90 дка. Тези земи са плодородни и могат да носят приходи на общината от обработката им. В крайна сметка била гласувана продажбата им, но на сериозна цена – 1500 лева дка. Така кандидати за търговете при тази цена не се намерили.

В същото време през последните 8 години Община Камено се раздели с много свои парцели заради тежкото си финансвово състояние и раздутата бюрокрация.

„През новия мандат обещавам да спра сделките за продажба на земеделска земя. Тя е капиталът на Община Камено, ние можем да печелим много повече от отдаването й”, заяви независимият кандидат за кмет Жельо Вардунски, който е подкрепен от ГЕРБ и Реформаторския блок на предстоящия местен вот.

Общински парцели ще се продават единствено на инвеститори с готови и защитени бизнеспроекти в урбанизираните територии.

Вардунски се ангажира с добро взаимодействие със съществуващия бизнес на територията Общината и пълно съдействие от негова страна и от страна на администрацията.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови