С проект адаптират децата в Камено към забавачката

Родителски клуб помага на децата и техните майки и татковци в Камено да преодолеят стреса от прекрачването на прага на детската градина за първи път. 

Най-малките отсега се чувстват добре и социализирането им ще стане по-бързо и по-лесно.

Това е възможно благодарение на проект за ранно детско развитие, който община Камено спечели, финансиран по Оперативна програма „Равитие на човешките ресурси“.

Специално обзаведено помещение в детска градина „Слънце“ в град Камено приема два пъти седмично деца от 1 до 3 години със своите родители. Всяка сряда и четвъртък от 9.30 до 12.00 часа най-малките свикват с обстановката в забавачницата, където те рисуват, играят и посрещат всички празници заедно с каките и батковците от детската градина. 

„Родителският клуб“, който изградихме помага на децата да се социализират и да се намали стреса, когато тръгнат на детска градина и бъдат оставени сами без родителите си за първи път. Те вече идват тук уверени и спокойни, запознават се батковците и каките от детската градина, гостуват им в техните стаи“, обясни ръководителят на проекта Тонка Добрева. 

Всички деца могат да рисуват и играят, както и да посрещат всички празници, запознавайки се стях и подготвяйки рисунки или сувенири.

От юни родителите, чиито деца ще бъдат първокласници, ще могат да ги запишат на безплатно лятно училище. В проекта е предвидена и услуга в подкрепа на деца с увреждания.

Текст и снимки burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови