Камено с нов център за следващия Гергьовден /снимки, видео/

Следващия Гергьовден Камено ще посрещне с нов площад и нова камбанария за църквата си. Това съобщи кметът на общината Жельо Вардунски. 

Храмът „Св. Георги Победоносец“ е на 120 години и никога не е имал камбанария.

За това в момента целият град се е заел да събира пари, за да може догодина църквата да има нов вид. На днешния празник на града – Гергьовден, бяха раздадени 7 казана с курбан, а всеки, който си взе от чорбата сложи в касичките пари за камбанарията.

„Камбаната е много важна за всяко населено място. Тя призовава за тъжни и весели поводи. Тя съобщава и ако има бедствие. В момента камбаната е на метално съоръжение и наистина не й мястото там“, обясни Вардунски.

60 хил. лева са необходими за изграждането на камбанарията. Църковното настоятелство ще отдели средства, Общинският съвет също, остатъкът от парите ще се събира с различни благотворителни акции.

В същото време ще бъде реконструиран основно центърът на Камено. Площадът ще претърпи пълна промяна, а проектът вече е налице, съобщи Жельо Вардунски. Единствено евентуално обжалване на процедурите може да забави изпълнението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ ПРАЗНИКА НА КАМЕНО!

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови