Гергьовден в Камено: Гигантски пеперуди на кокили, ретро парад и кулинарно шоу /снимки/

Седем казана с курбан бяха приготвили седем местни майстори

Камено чества за трета поредна година Гергьовден като празник на града. Площадът се препълни с хора, които се включиха в програмата на общината. За всеки имаше по нещо. 

Празникът започна със състезание с велосипеди в три възрастови групи.

Седем казана с курбан, приготвили седем местни майстори, бяха раздадени на площада. Всеки, който си взе от чорбата имаше възможност да остави дарение за камбанарията на храма „Кв. Георги Победоносец“. Благотворителен базар, организиран от Жени – ГЕРБ пък събрираше средства за постановка на Кукления театър, с която децата на Камено да се забавляват. Каменци и гости на града си купиха сувенирчета – хенд мейд и пиха лимонада от щандовете на базара.

Ретро парад на автомобили и мотори бе атракция за мъжката част. Триумф кабриолет от 1948 година обра овациите на каменци, които се снимаха с лъскавия автомобил.

Невиждано шоу направиха актьори на кокили, които бяха маскирани като гигантски пеперуди. Те се движеха сред хората, а децата получаваха бонбони и теглеха късметчета от специална магическа количка, която бе управлявана от мим от трупата.

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО ОТ ШОУТО!

Гергьовската кулинарна надпревара се превърна в традиция за Гергьовден в Камено. Катми на сач, агнешки шишове, боб по кайлийски, питки, банички, кекс бяха приготвили местните кулинари. Специалитетите бяха оценени от шеф-готвачът на „Пивоварната“ Николай Янев.

На първо място той класира Радка Парушева, на второ – Маргарита Куцарова, а на трето Калинка Драгова.

Най-малкият участник в кулинарната надпревара бе 11-годишният Румен Бостанджиев, който сам бе приготвил банички с царевично брашно.

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО С НЕГОВАТА РЕЦЕПТА!

В 18,30 започва и концерт с участието на Георги Дюлгеров,  FOUR, Преслава Минасян и фолклорни групи и ансамбли. 

Водещ на празника на Камено бе любимият на всички актьор Руслан Мйнов. 

Текст и снимки: Ирина Генова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови