Кметът на Камено за крематориума: Последна инстанция е решението на местните 

Последната инстанция е решението на местните жители, което следва да бъде изразено чрез Обществено обсъждане. Аз по никакъв начин не мога, не искам и няма да влияя на тяхното решение. 

Това е позицията на кмета на Камено Жельо Вардунски по повод намерението на частна фирма да строи крематориум в града, което предизвика реакцията и на Сливенския митрополит Йоаникий. Църквата се намеси, като изрази становище, че такова инвестиционно намерение е вредно и ненужно.

„Прекланям се пред Вашата институция и решенията, които взема единствено и само в доброто на миряните. Искам обаче да Ви уверя, че аз като кмет на Община Камено нямам законовите правомощия да влияя на развитието на частни инвестиционни намерения, даже и върху инвестиционното намерение за строителството на КРЕМАТОРИУМ в землището на Камено. 

Общинският съвет е органът, който би разрешил или отхвърлил решението за изграждане на ПУП към конкретното инвестиционно намерение. В тази връзка вие трябва обърнете апела си към общинските съветници от всички представени партии. Общината като институция е изпълнителен орган на решенията на ОС.

Считам, че Вашето обръщение към мен е в абсолютно в неправилна посока, а в същото време то влияе и заблуждава жителите на Общината за моите правомощия.

Дълбок поклон към Вашата институция!“, е отговорът на кмета Вардунски.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови