Камено посреща Гергьовден с оркестър Канарите

На 6 май градът чества името на своя покровител Св. Георги, който е и патрон на православния храм в Камено. Музикален концерт, танцови изпълнения, анимация и базар с местни продукти ще допринесат за доброто настроение на централния площад. 

Празничният ден ще започне в 9:00 часа с тържествена литургия в църквата "Св. Георги Победоносец". Младежката надпревара с велосипеди е с начален час от 9.00 часа. В нея ще се включват близо 70 деца в три възрастови групи. 

На голямата сцена от 10:20 часа ще се качат и младите таланти на Камено – Детска школа по латиноамерикански „Dance N beat”. Тази година в музикално-развлекателната програма на града ще се включат оркестър „Канарите“, които ще забавляват жителите и гостите на празника. 

Началният час на хороводната програма и изпълненията на виртуозните изпълнители от оркестър „Канарите“ е с начален час 10:30. Пазителите на местния фолклор и автентичните обичаи от СНЦ „Каменовски традиции“ ще разгорят въглищата в самия център на града, където ще покажат майсторлъка на чевермето и ще приготвят цяло агне за всички гости. 

Няма да липсва и гергьовският курбан за здраве, който ще бъде раздаден за здраве и благоденствие на обяд, в 12:30 часа. На централния площад ще бъде разположен базар, в който ще се представят местни производители на храни и сувенири. 

Изненади очакват най-малките жители и гости на града, които ще се забавляват с детска анимация, ще рисуват и творят в ателиета на открито.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови