Общински съвет Камено подкрепи изграждането на индустриална зона

Първата стратегическа крачка към изграждане на Индустриална зона край Камено вече е факт. На редовната си сесия на 30 май Общинският съвет в Камено даде съгласие за изработване на ПУП на бъдещата Индустриална зона . 

Докладна записката на кмета, залегнала като предложение в дневния ред на Общински съвет, бе гласувана на сесията вчера с пълно мнозинство. Бъдещата Индустриална зона е с площ 114360 кв. м. и  се намира в квартал 111 по кадастрален и регулационен план на гр. Камено. Кварталът е разположен в източната част на града. Затворен е между четири улици, a Ул. “Димитър Благоев“, е разположена от южната му страна. Парцелът има всички дадености за изграждането на индустриална зона – в близост до основни пътища, магистрала и друга транспортна инфраструктура, електрозахранване и газ.

Кметът Жельо Вардунски подчерта, че приоритет на Община Камено е да създаде условия за привличане на инвеститори и допълни, че вече има заявен сериозен интерес от страна на такива. „Изграждането на зоната е свързано с разкриване на нови работни места, като определено това ще е производствена зона, а не например складове за търговия, там ще се създава продукт", посочи кметът на Камено и допълни, че със създаването на устойчива икономическа зона, която да генерира добавена стойност, ще се създаде добра среда за разкриване на работни места и по-добър живот за жителите на цялата община.

„Когато една община избере да има индустриална зона, се повишава и качеството на живот в нея. Започват да се плащат по-високи данъци, хората имат работа, развива се конкуренцията", заяви кметът Вардунски.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови