Камено отбеляза най-българския празник – 24 май

Стотици възпитаници на училищата в община Камено и детски градини, придружени от техните учители се включиха в празничното шествие, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий,

на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Началото на честванията бе дадено в 10:00 часа, когато представители на всички учебни заведения в община Камено, културни и просветни дейци, детски градини, тръгнаха от СУ „Христо Ботев“ до площада на голямата сцена на площад „Освобождение“, където се проведе и тържествената церемония организирана от община Камено по случай 24-ти май.

Вълнението на днешния празничен ден сред развълнуваните ученици, горди учители и родители, споделиха и кметът на община Камено Жельо Вардунски, председателят на Общински съвет – Камено Радослав Балтаджиев, както и целият кметски екип.

Красиви, усмихнати и празнично пременени, възпитаниците на ДГ "Слънце", гр. Камено, ОУ ‘‘Христо Ботев“, гр. Камено, ОУ„ Иван Вазов” с. Русокастро, представиха рецитали, песни и танци, с което дадоха старта на литературно-музикалната композиция, посветена на Деня на славянската писменост и българска просвета и култура. 

Приветствено слово произнесе кметът на община Камено Жельо Вардунски. В своето изявление той изрази признателност към учителите, възпитателите, самодейците и просветителите в община Камено, които безкористно съхраняват и разпространяват българската писменост и култура.

По традиция наградите на Община Камено за изявени учители, читалищни дейци и ученици бяха връчени от кмета Жельо Вардунски на тържествената церемония, която се проведе след блестящата изява на учениците и възпитаниците на детски градини и училищата в общината. Призовете се присъждат по повод 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Отличените ученици са:

Средно училище „ Христо Ботев“- гр. Камено:

Златин Миленов Ангелов

Симеон Илиянов Стефанович 

Ралица Иванова Караиванова

Максим Валентинов Василев 

Сияна Тодорова Костадинова

Кристиан Миленов Ковачганев

Руси Мирославов Радев

Кристиян Стоянов Дойчев

Стелян Иванов Йолдов

Веселин Любомиров Янакиев

Митко Анков Митков

Борислав Колев Димитров

Росица Мишева Сали

Валя Венциславова Маринова

Иван Костадинов Димитров

Начално училище „ Братя Миладинови“- с. Кръстина

Веско Славчев Славов

Мелиса Христова Ангелова.

Давид Еленов Райков

Христо Мишев Димитров

Основно училище „ Иван Вазов“- с. Русокастро

Демирхан Мустафа 

Севда Елисаветова Илиева 

Айсун Ерхан Муса 

Наталия Николаева Янева

Снежана Вяркова Пашева

Мария Маринова Начева 

Ясмин Хюсеин Али 

Основно училище „ Христо Ботев“- с. Трояново

Слави Йорданов Димитров 

Веселина Георгиева Радева 

Йордан Дженков Котов 

Нелина Николаева Колева и Събина Николаева Колева 

Сам Буш 

Стефани Веселинова Иванова 

Николай Господинов Великов 

Най-добър учител тази година стана учителят по музика г-н Георги Недялков Димитров от ОУ „Христо Ботев“-гр. Камено. Той е носител на множество награди от общински и национални конкурси, включително призови места от ежегодния Национален детско- юношески конкурс за песенен и инструментален фолклор „ Песенна дъга над Кутев“.

„Най-добрият учител“ за учебната 2023/2024 година от Начално училище „ Братя Миладинови“ – с. Кръстина е госпожа Дора Павлова Димитрова. Според оценката на колегите й със своите 21 години професионален опит Дора Димитрова показва висока мотивация за професионално развитие и усъвършенстване.

Най-добрият учител на Основно училище „ Иван Вазов“- с. Русокастро е г-жа Стоянка Стратиева, която е дългогодишен учител по информационни технологии в ОУ „Иван Вазов“-Русокастро. Тя е и ръководител направление „Информационни и Комуникационни Технологии“. Позитивна, добронамерена към ученици и колеги, с отлична професионална подготовка и с желание за постоянно усъвършенстване на знанията и уменията си.

Честит да бъде денят на светите братя Кирил и Методий!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови