Полицаи откриха нелегален казан в Оризаре

Служители от Районно управление – Несебър са извършили проверка в магазин за железария и технически консумативи, разположен в частен дом в село Оризаре,

стопанисван от 44-годишната Д.Ж. Полицаите се натъкнали на казан за ракия, нелегален алкохол, нафта и газ. 

В пристройка към сградата е открито незаконно инсталираното съоръжение за дестилация с вместимост 100 литра - за изваряване на ферментирали плодови материали. В същото помещение са намерени множество съдове с общо около 900 килограма материал, подготвен за дестилация. Открити са и три десетлитрови туби, пълни с безцветна течност с мирис на алкохол. 

В железарския магазин полицаите намерили и иззели девет пластмасови туби с вместимост 10 литра, пълни с различен цвят течности с мирис на нафта.

В гараж, разположен в съседство на магазина, са открити 16 газови бутилки за бита с вместимост 10 килограма, подготвени за продажба. 

За откритите акцизни стоки не е представен документ за произход и разрешителни документи за извършване на търговска дейност. Установените наличности на посочените стоки, за които следва заплащане на акциз, са иззети по надлежния ред от служители на Митница - Бургас. Предстои извършването на лабораторен анализ и налагане на административно наказание за установените нарушения на чл. 126 от Закона за акцизите и данъчните складове. Работата по случая продължава.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови