Погнаха несебърския кмет и заради незаконните сергийки

Преброиха 700 незаконни обекта

Министерството на туризма е подало сигнал до прокуратурата срещу кмета на община Несебър Николай Димитров заради неизпълнение на ангажиментите му. Става въпрос за временните незаконни обекти, разположени в курорта Слънчев бряг. Пред камерата на Нова телевизия заместник-председателят на Управителния съвет на Съюза на хотелиерите Веселин Налбантов цитира параграф 22 и заяви, че в Община Несебър има държава в държавата.

"Тук са създадени корупционни схеми, които са очевидни и с най-просто око. Ако започне разследване, ще излязат неща, очевидни за целия народ. Няма нито един премахнат незаконен обект”, подчерта Налбантов.

"Ние сме издавали много малко разрешителни за поставяеми обекти. Факт обаче е, че всичко поставено по улиците не се проверява. Затова е и хаосът”, заяви от своя страна общинският съветник Венелин Ташев.

„Поставяемите обекти са определени законово. Там е ясно определен редът и органите, които трябва да контролират дейността. След последните промени това е РДНСК“, поясни зам.-кметът на Община Несебър Виктор Борисов.

При проверки на територията на курорта „Слънчев бряг” АД е констатирало над 700 незаконни търговски обекта. Пълният им списък много пъти е изпращан до ангажирани държавни органи. 

Въпреки това броят на незаконните обекти не намалява, увеличава се. През лятото на 2014 г. само в парцелите, прилежащи към хотелите, са констатирани 467 незаконни постройки. Това са предимно търговски обекти, отдавани от собствениците на хотели под наем, с което те навлизат в сферата на „сивия икономически сектор”. Протоколът, в който са описани и снимковият материал към него също са изпратени в министерството. 

Има вероятност броят на този вид незаконни обекти през 2015 г. да още по-голям.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови