Протест срещу оправдателната присъда на обвинените за побоя на журналиста Стоян Тончев

Районна прокуратура – Поморие протестира присъдата, с която съдът е признал за невиновни двама, подсъдими за причиняване на средна телесна повреда на журналиста Стоян Тончев.

Става дума за Веселин Кръстев - Плешивия и Мартин Душев – Барбарона.

Както вече meduzata.com съобщи, двамата бяха оправдани от Районния съд в Поморие.

33-годишният Тончев, който бе кандидат-кмет на Поморие, бе нападнат около 23 часа на 14 януари 2016 г. на ул. “Солна“, докато се прибирал пеша към дома си от трима маскирани мъже. 

Двама от тях го пребили с метална телескопична палка и метален бокс, а журналистът бе приет в бургаската болница с фрактура на лицеви кости, комоцио и множество рани по главата. 

Ето какво съобщиха от прокуратурата:

Районна прокуратура – Поморие протестира присъда на Районния съд в града, с която Мартин Д. и Веселин К. са признати за невиновни. Мартин Д. е подсъдим, за това че на 14.01.2016г. в гр.Поморие, в качеството му на помагач, в съучастие с неустановено по делото лице (съизвършител) и Веселин К. (съизвършител), спомогнал на двамата извършители да причинят средна телесна повреда на Стоян  Т., изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което е довело до трайно затруднение на речта, причинена чрез нанасяне на удари с метален предмет - телескопична палка в областта на лицето и главата на пострадалия, като осигурил средството за извършване на престъплението - разгъваема телескопична палка - престъпление по чл.129, ал.2, предл. второ, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.4 от НК.

Веселин К. е подсъдим за това, че на 14.01.2016г. в гр.Поморие, в близост до сградата на Община Поморие, в качеството му на извършител, в съучастие с неустановено по делото лице (съизвършител) и в съучастие с Мартин Д. (помагач), чрез нанасяне на удари с метален предмет -телескопична палка в областта на лицето и главата, причинил средна телесна повреда на Стоян Т., изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което е довело до трайно затруднение на речта, като телесната повреда е причинена с особена жестокост - престъпление по чл.131, ал.1, т.9, предл.последно, вр.чл.129, ал.2, предл.второ, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК.

Районна прокуратура – Поморие счита постановената от съда присъда за неправила и постановена при съществено нарушение на процесуалните правила. Протестът на Районна прокуратура – Поморие е депозиран в съда днес (15 януари 2019 г.).

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието си.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови