Баба Марта подрани в Созопол

Първите мартенички са дело на децата от ЦНСТ-с. Атия,

които от няколко дни с много любов и старание плетат и нижат красивите предвестници на пролетта. Почти всички от 14-те възпитаници на Центъра са взели участие в заниманията по изработване на мартеничките. С помощта на служителите и директора лидия Дикова, малчуганите са изработили своята първа мартеничка. По време на заниманията, те са запознати с легендата за мартеничката, символите на белия и червения цвят и са усвоили някои много трудни техники за правене на мартенички. 

С тези красиви и интересни мартенички искаме да поздравим служителите в общината, а и гражданите, които посещават администрацията и се надяваме всеки един от тях да намери своята мартеничка, сподели директорът на ЦНСТ Лидия Дикова. Тя изрази надежда, че всеки ще откупи мартеничка от благотворителната изложба, за да могат децата да продължат да майсторят още мартенички, а и други интересни и полезни неща.

В общината пристигнаха и няколко от децата, чийто сръчни ръце са изработили мартеничките. Те посетиха заместник кмета на общината Катя Стоянова и секретаря на общината Веселина Спасова, като ги поздравиха с предстоящия празник и им подариха мартеница, изработена от самите тях. 

Наредената изложба още от сутринта предизвика любопитството и интереса на служителите на общината и най- нетърпеливите откупиха много от красивите мартенички. Мартениците нямат посочена цена, всеки, който намери своята мартеничка, може да остави такава сума, каквато пожелае.

Децата от Центъра в с. Атия бяха много щастливи, че техните произведения се харесаха на лелките и чичковците в общината. Те с охота разказаха как са изработили мартеничките и обещаха да продължат да правят, за да може всеки да има по една тяхна мартеничка, с която да се закичи на Баба Марта.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови