Кметът на Созопол: Аз се къпя в морето, чисто е /снимки/

Античният град чества своя празник Света Марина

Созопол почете своята закрилница Света Марина с богата празнична програма на 17 юли. 

Концерт в амфитеатъра изнесоха красивите оперни певици с още по-красиви гласове от Трио Сопрано. Водещ бе популярният актьор Ненчо Балабанов, който нашумя с имитациите на премиера Бойко Борисов. Той не пропусна да „поднесе поздравления“ на Созопол с гласа на министър-председателя.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи пожела Света Марина да продължи да ги закриля и подчерта, че Созопол е прекрасен град, не само заради археологията, историята и природните дадености, но и заради прекрасните хора.

Рейзи заяви пред журналисти, че самият той това лято се къпе в морето на Созопол, тъй като е чисто. Пречиствателната станция курортния град бе завършена и пусната в експлоатация през септември 2015 г.

Сред официалните гости на празника бяха генералният консул на Руската Федерация във Варна Сергей Лукянчук, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев, като и кметът на побратимената община Стрелча - Стойчо Чачов.

Стрелча е първата българска община, с която се побратими Созопол, а Чачов поднесе подарък картина на Панайот Рейзи по случай празника на града.

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови