Старт на Коледно-новогодишните празници в Созопол

Отличници и спортисти палят светлините на елхата

Днес от 17.00 часа ще се проведе тържество по запалване на светлините на коледната елха пред сградата на община Созопол. С това стартират и Коледно- новогодишните празници в Созопол. Община Созопол кани малки и големи на тържеството,съобщават от пресцентъра на морската община. 

В празничната програма по палене на светлините на елхата ще вземат участие детската вокална група към НЧ „ Отец Паисий”   и вокалната група към СОУ „Св.св. Кирил и Методий”. Техните изпълнения ще бъдат последвани от най- важният момент от вечерта- запалването на светлините на елхата. Заедно с кмета на община Созопол Панайот Рейзи за тържествения момент са поканени талантливите деца от всички населени места в общината- отличници в училище, носители на награди от спортни и културни събития. За всички деца ще има торбичка с лакомства с лично пожелание от кмета Панайот Рейзи. Кулминацията на празника ще бъде зарята, като пожелание за добро настроение и много светли моменти през декемврийските празници.

Празничното настроение ще продължи с традиционното българско хоро пред сградата на общината, а Дядо Коледа ще очаква малчуганите пред къщичката с елените, която  вече е монтирана до сградата на общината.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови