Созопол става по-красив от всякога с конкурс „Коледен Созопол“

Уникална заря- запазена марка на древния град ,ознаменува началото на Коледните празници/ снимки/

Ден преди официално да стартират Коледните празници в Созопол, общината отправи покана кани жителите на града да се включат в конкурса „ Коледен Созопол” за оригинална външна  празнична украса.

От 01 до 15 декември 2016 г. Община Созопол ще търси най- добрите идеи за коледна украса и ще запали искрата на доброто настроение.

Всички желаещи граждани, фирми и институции могат да се включат в конкурса като номинират украсено от тях място. За регистрация в състезанието участниците трябва да представят снимки, точен адрес на сградата и контакти за обратна връзка. Конкурсните работи се подават на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

На базата на събрания снимков материал специално назначена комисия ще извърши оглед на място и ще оцени всички кандидатствали обекти. Важни за оценяването ще бъдат цялостната концепция на украсата, нейната мащабност и оригиналност. Участниците ще получат грамоти, а за най-креативните ще има и парични награди.

Дайте свобода на въображението си, включете и своите деца, създайте феерия от цветни фигурки и светлини. Нека коледния дух  обхване града, офисите, домовете и сърцата ни, призовават от морската община.

Комисия определена със заповед на кмета Панайот Рейзи, ще извърши оглед на място и оценка на всички кандидатствали обекти. Участниците ще получат грамоти и парични награди, както следва: І място –200 лв., II място –150 лв. и III място – 100 лв.

Коледната елха в Созопол грейна със пъстроцветни светлини, запалени от кмета Панайот Рейзи и ученици от града и общината, които през годината са показали отличен успех в училище и са печелили награди и медали от спортни и културни събития.

Празничният концерт пред сградата на общината събра стотици жители на града, които се насладиха на уникална заря, която стана запазена марка на древния град.

 

сн. Галина Волкова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови