Полицията в Созопол се сдоби с 4 автомобила и 2 мотоциклета

Намаляване на престъпността в община Созопол и набелязване на допълнителни мерки за превенция на престъпността, отчете днес началникът на РУ Созопол Милен Николов пред общинските съветници по време на 44-то редовно заседание на местния парламент.

По време на заседанието бе приета докладна записка от кмета на община Созопол Панайот Рейзи  с предложение за предоставяне на четири леки автомобила и два мотоциклета за нуждите на полицията в морския град. Безвъзмездното предоставяне на четирите моторни превозни средства са за 10 години и вървят с месечен лимит от 1 000 лв. за гориво.

Подсилването на автопарка на полицията в Созопол е необходимо, за да се гарантира сигурността и спокойствието както на жителите на населените места в общината, така и на туристите през летния сезон, заяви кметът Панайот Рейзи, като подчерта, че това е основен приоритет на общинатапри подготовката за летния сезон. Всяка година  община Созопол заделя бюджет за подсилване на полицейското присъствие с полицаи от вътрешността на страната.

Автомобилите, които бяха предоставени на РУ Созопол са от машиния парк на общината и включват два мотоциклета марка “МЗ”, два леки автомобила марка „Опел”,л.а. „ВАЗ”  и л.а. „Форд”.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови