Созопол стартира кампания за кастрация на бездомни котки и кучета

От средата на месец февруари стартира за пореден път Кастрационната програма на Община Созопол за 2017 год. относно овладяване популацията на бездомните кучета и котки на територията на общината.

Община Созопол изпълнява тази програма вече 5-та година. Популацията на бездомни кучета успешно е сведена до биологичния минимум , а относно бездомните котки проблема все още не е решен. Община Созопол е една от малкото общини в България , която е взела решение за активно справяне с проблема и с бездомните котки. За последните две години са кастрирани над 350 бр. котки , но тяхната популация е все още изключително висока. Апелираме гражданите на общината да съдействат за улавяне на бездомните котки и транспортирането им до  Югоизточна Ветеринарна Клиника в гр. Черноморец където се осъществява и ръководи тази програма. Управителя на клиниката Д-р Ана Чанева изразява благодарност на гражданите на гр. Созпол - Д- р Елена Котакова, Ванина Кръстева, Стефка Златева, които са взели активно участие по залавянето на бездомни котки през 2016 год. Колкото повече граждани се ангажират с този проблем толкова и по-бързо и качествено ще бъде решен той. Същевременно искаме да информираме гражданите , че ангажимента на Община Созопол е само относно улавянето, кастрирането, обезпаразитяването, ваксинирането против бяс и маркиране на бездомните кучета и котки, както и връщането им до местата от където са били уловени. Има постъпили сигнали и молби  за лечение на пострадали и болни бездомни животни, или молба за тяхното изхранване, но трябва да е ясно , че Община  Созопол няма ангажимент към тези дейности. Това са приоритети на благотворителните организации и фондации. Затова молим да не се злоупотребява с  неуместни искания, апелират от морската община. 

Община Созопол може да се похвали с много добри резултати относно овладяване популацията на бездомните животни. При въпроси и за съдействие може да се обръщате към Д-р Ана Чанева която ръководи програмата / тел. за връзка - 0899 850 881 ,  0550 4 20 60 /.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови