Вандали потрошиха лампите в Созопол /снимки/

Вандали зверски са изпочупили десетки осветителни тела на крайбрежната алея в района на морската градина в Созопол. Предполага се, че са действали с железни прътове.

Освен стъклените модули, зверски са потрошени и лампите, а от ударите са компрометирани и металните стълбове, на които са закрепени осветителните тела.

Община Созопол, с грижата на добър стопанин, започна да подменя уличното осветление на възлови места в стария град. Но вместо удовлетворение от добре свършената работа, само след седмица, служителите се сблъскаха с крайни форми на ваднализъм и унищожаване на общинско имущество, съобщава общинския сайт.

За  масовото повреждане на общинската собственост е уведомено Районното управление на полицията в града. Издирват се хулиганите, които са нанесли сериозни щети  на осветителните тела. Общинските служители започват огледи на всички осветителни тела в града, за да бъдат приведени в изправност за предстоящия туристически сезон.

Община Созопол започва мащабна подмяна в целия град с LED осветителни тела, което ще гарантира както цялостното осветление на града, така и икономии от средствата за осветление.

Ръководството на общината апелира към гражданите на Созопол да алармират за всеки един подобен случай на вандализъм, за да можем с общи усилия да опазим общинското имущество и  Созопол да посрещне туристическия сезон по-хубав, осветен, безопасен и гостоприемен.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови