Всеотдайната учителка от с. Крушевец стана на 80 години /снимки/

Историята на бургазлийката Владка Деянова развълнува хиляди хора в цялата страна и даде повод в обществото да се проведе дебат за бъдещето на родното образование и за хората, които работят в него.

Навръх Първа пролет жителите на созополското село Крушевец отпразнуваха не само идването на пролетта, но и 80- годишният юбилей на любимата на няколко поколения учителка Владка Деянова. Дългогодишният педагог,който е учител на смесена паралелка на ученици от втори и четвърти клас в ОУ“ П.К. Яворов“  получи много поздравления, картички и цветя от своите ученици и колеги. Целият ден жители на селото,приятели и колеги поздравяваха всеотдайната учителка, която дълги години след пенсионирането си продължава да обучава и възпитава с любов и отговорност малките ученици.

Владка Деянова и на рождения си ден проведе урок по отговорност към родното училище и съпричастност към проблемите на екологията , като заедно с учениците си тя засади борче в двора на училището. Децата го нарекоха „Борчето на г-жа Деянова“ в чест на нейния юбилей, а колегите й и ръководството на училището с благодарност се обърнаха към нея с думите: „ Честит юбилей,г-жо Деянова! Всички ние сме горди, че на 80 продължаваш да преследваш мечтите си и да се радваш на малките неща в живота. Ти си истински пример за нас,Обичаме те! 

80 годишната учителка отговори на тяхната обич и подкрепа с послание към учителите, родителите и учениците.

"Възрастта не е гаранция за духа на един човек, а умението да живее, да твори и да бъде полезен за обществото и за себе си. Мили хора, следвайте своя професионален път точно и навреме. Обичайте и живейте пълноценно! Успехът и щастието да са ваше верую. Бъдете благословени!Обичам ви."

Историята на Владка Деянова развълнува хиляди хора в цялата страна и даде повод в обществото да се проведе дебат за бъдещето на родното образование и за хората, които работят в него.

Всяка година от основното училище обявяват работното й място като вакантно, но няма желаещи да го заемат, затова тя продължава да упражнява професията на живота си. Преди да се пенсионира, жената е работила в Бургас, била е и в Начално базово училище „Михаил Лъкатник“. Опитна и добър педагог, и в момента се радва на уважението на учениците и на техните родители. Всички в селото я познават,уважават и обичат.

И тази година Владка Деянова ще напусне училището, а МОН ще обяват работното й място за свободно. Дали то ще се заеме от млад специалист, или отново обичаната 80 годишна учителка ще прекрачи прага на училището в Крушевец, ще стане ясно през есента.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови