Корейци превземат Созопол /снимки/

В продължение на два дни автобуси с корейски туристи обсаждаха туристическите атракции в морския град и се оказаха първите чуждестранни групи, които откриват туристическия сезон там.

Групите са от Южна Корея и са на екскурзия по Южното Черноморие, като една от дестинациите е Созопол, научи burgasdream.com. Освен Археологическия музей туристите разгледаха археологическия комплекс „Св. Николай“ в центъра на града и се разходиха по Южната крепостна стена. Видимо бяха доволни от видяното, защото не пропускаха да си правят снимки на всеки един от обектите. Единствените отворени заведения към момента в центъра на Созопол гостоприемно приютиха гладните туристи.Няколко работещи сергии за сувенири успяха да зарадват южнокорейските туристи.

Созопол се посещава от туристи от целия свят, но за първи път идват от Южна Корея, сподели местен ресторантьор. Според него това е инфотур за специалисти от туристическия бранш на Южна Корея, които търсят нови дестинации за своите туристи.

Созопол все още се подготвя за туристическия сезон. Съвсем малка част от хотелите и ресторантите са вече напълно готови да посрещат туристи и това им донесе и първите печалби през почивните дни по Великден. За 1 май вече има доста повече отворени заведения в града, които посрещат най- вече български туристи, избрали слънчевия град за трите почивни дни.

Според местни хотелиери и това лято ще бъде добро за бранша, като очакванията на всички са за повече родни туристи.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови