Созополчани ще си кажат думата за синята зона

Община Созопол е насрочила обществено обсъждане на проекта на Наредба за платено паркиране на моторни превозни средства на територията на град Созопол. Въвеждането на „синя зона“ трябва да стане още това лято

, е намерението на общинската администрация в курортния град.

Идеята не е нова и от миналата година се обсъжда и коментира в града. Новият момент е частичното ограничаване на достъпа на МПС в старата част на град Созопол, което ще стане чрез автоматизирана система, която включва електронна бариера, екран за отчитане на свободните парко места и магнитна карта.

В наредбата са предвидени редица облекчения и преференции за живеещите в Стария град, което да осигури и облекчи паркирането на личните им превозни средства.Това, от което се притесняват някои от жителите е строгият режим и контрол по отношение престоя на автомобилите на  туристите. Това най- вече касае частните квартири, които за да привлекат почиващи включват към офертата за нощувка и осигурено парко място.

От община Созопол са готови да отговарят на всички въпроси на созополчани и да разяснят правилата при въвеждането на синята зона. От там отправят покана за обществено обсъждане, което ще се проведе  на 19.05.2017 г., петък от 17.30 ч. в Кино- видео клуб в НЧ“ Отец Паисий“- Созопол.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови