Созопол пази бойният дух на матросите и морските офицери /снимки/

"Световната история не познава друг феномен като българския- българската армия няма пленено знаме", се казва в поздравителния адрес на кмета на община Созопол Панайот Рейзи до Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Созопол.

Созопол е градът на матроси и морски офицери, пазили родината и оставили живи спомени в следващите поколения, се казва още в поздравителния адрес, който бе връчен от зам. кмета Катя Стоянова на председателя на СОСЗР Станимир Андонов в началото на празничния концерт по случай 6 май- Деня на храбростта и на Българската армия.

Това е денят, в който празнуват и членовете на СОСЗР- Созопол, които поздравиха своите съграждани в навечерието на празника  с красив концерт с участието на хор „Катерник“, дамската вокална група към клуб „Българка“ и вокална група „Славяни“ от град Черноморец.

Военни маршови песни, красиви и драматични морски балади, както и оригиналните изпълнения на група „Славяни“, съпътствани с мултимедийна подборка от най- славните моменти на българската армия и на военните от Созопол, бяха част от преживяването на публиката по време на концерта.

Днес празничните събития ,посветени на 6 май продължават в Созопол с водосвет на знамената на Общинската организация на СОСЗР пред храм „Св. Георги Победоносец“ и поднасяне на венци и цветя  в памет на загиналите за освобождението на Созопол пред Арката на героите в Морската градина.

Празничен концерт, посветен на Деня на храбростта и Българската армия ще се проведе и в град Черноморец на 8 май от 18.00 ч. в НЧ“ Димо Николов“. Входът е свободен.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови