Претупват Аполония в Созопол

Празниците на изкуствата „Аполония“ ще приключат на 5 септември, което никак не се харесва на местните хора, за които от години е валидно, че свърши ли фестивалът, свършва и туристическият сезон.

 Организаторите на фестивала Аполония от години изместват датите назад в месец август. Първите издания на емблематичния за Созопол фестивал се провеждаха от 1 до 10 септември. Тази година, обаче е рекордна за изместване на датите.

От фондация „Аполония“ вече са обявили програмата и цените на билетите и очакват своите верни фенове. Концертната програма наистина е впечатляваща. Празниците на изкуствата ще бъдат открити на 26 август с концерт на Мистерията на българските гласове. Другите концерти,които ще бъдат на сцената на амфитеатър Аполония са с участието на Камелия Тодорова и Орлин Горанов, Балет Арабекск със спектакъл „Ромео и Жулиета“, Обичайните заподозрени със Стефан Вълдобрев, който миналата година направи фурор в курортния град по посещаемост на зрители. Другите концерти са на Камерен ансамбъл на софийските солисти, Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска, примата на българската естрада Лили Иванова, Руши Виденлиев, абонираният за фестивала от години Васил Петров, Ансамбъл Чинари и Щурците с юбилеен концерт.

Билетите варират от 20 лв. до 40 лв., като най- скъпите билети са за концерта на Лили Иванова, а най- евтините са за концерта на Ансамбъл „Чинарите“.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови