На къмпинг Черноморец нямало сеч, подравнявали терена

На територията на бившия къмпинг „Черноморец” няма безогледна сеч и изкореняване на дървета, успокоиха от Община Созопол.

Това показа поредна проверка на място. Извършено е кастрене на дървета и храсти.

През март 2019 г. на фирма „Сънрайз Блу Лагун” ООД, която е и концесионер на плажа, е разрешено поставянето на 22 бунгала /преместваеми обекти/, които, заедно с прилежащите им паркинг, заведение за хранене, санитарни помещения и рецепция, ще представляват обособен къмпинг. Той ще бъде създаден на частни терени, купени от фирмата.

"Сънрайз Блу Лагун" ООД уведоми Общината, че през месеците ноември и декември на 2019 г. ще почиства и подравнява терена.

„Получихме сигнал, че на 2 и 3 януари 2020г. работници отново кастрят дървета и храсти, като за това вече няма разрешение. Комисия от специалисти от отделите „Екология” и „Строителство” установи нарушението и състави акт на собственика на фирмата“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Свлачище в терена няма, въпреки това фирмата-собственик е засадила 500 нови храсти от бързорастящи видове с развита кореново система, които ще укрепят почвата. Също така ще бъде поставена дървена пешеходна пътека, за да могат летовниците да стигат до морето. От фирмата заявиха и желание да направят брегоукрепване със собствени средства.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови