Проф. Христов от НИМ безвъзмездно ще помага за крепостта Акра

Приоритетите на кмета на Черноморец: Ремонт на пътя до историческата крепост, строителство на автогара

Кметът на Черноморец Росен Деспов даде отчет за първите три месеца на управлението си.

Това стана на общоградско събрание в морския град, в присъствието на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев и председателя на Общинския съвет Георги Пинелов.

Деспов представи на своите съграждани приоритетите си, един от които е ремонт на пътя до историческата крепост Акра, която несъмнено е една от основните забележителности в града. Съвсем скоро му предстои среща с областния управител, от когото ще поиска това, тъй като шосето е от републиканската пътна мрежа. 

Проф. Иван Христов от НИМ е предложил безплатно да помага за почистването на крепостта и за рекламирането й. Той и директорът на археологическия музей в Созопол – Димитър Недев ще съдействат находките, открити там, да бъдат върнати и изложени в музея в Черноморец

Както стана ясно, ще бъде изцяло ремонтирана ул. Елин Пелин, която е в много лошо състояние заради тежката техника, която е преминавала от там при строителството на пристанището. Деспов съобщи, че ще изисква от ВиК да сменят инсталацията си преди да е започнал ремонта.

Деспов потвърди строителството на автогара като уточни, че ще започне след сезона. От почистващата фирма пък е изисквал утвърден график за извозването на големи отпадъци и строителни материали. Друг проблем, по който ще работи е възстановяване на сайта, за да бъдат гражданите редовно информирани за случващото се в Черноморец.

На събранието стана ясна и структурата на обществения съвет в Черноморец. 

Негови членове ще бъдат общинските съветници от града – Стилияна Николова, Стамат Стаматов, Желязко Иванов и личности от местните браншови организации - рибари, лозари, запасни офицери, пенсионери, ловна дружинка, млади майки, пенсионери, търговци, художници и жители на Червенка. Всяка организация сама ще реши коя личност да присъства в Обществения съвет и дали това винаги ще бъде един и същи човек.

Заседанията ще бъдат открити и всеки гражданин ще може да участва в тях и да представя позицията си. Общественият съвет ще има за цел да проучва и представя мнението на жителите по проблеми от дългосрочен и краткосрочен характер, да дава предложения на кмета и да го подпомага при вземане на решения.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови