Проектът на Алепу - от самото начало за курорт

От самото начало проектът на Алепу е за курортно селище и никой не го е крил. Това заяви арх. Ангел Захариев, собственик на архитектурното бюро, проектирало съоръжението.

От думите му стана ясно, че проектът е започнал много отдавна с промяната на статута на земята и включването и в подробния устройствен план.

Моята мотивация за проекта на плажа Алепу беше, че природа там няма, тя беше унищожена от свлачището", заяви Захариев.

В сутрешният блок на bTV той показа снимка от 2016 г., когато за пръв път е посетил мястото и която, по неговите думи, ясно показва свлачището, което застрашава брега в тази местност.

"Да се твърди, че там не е имало свлачище, е абсурдно", категоричен е Захариев, а що се отнася до въпроса дали е свличането на земни маси е изкуствено предизвикано, според него никой няма такъв интерес, особено собствениците на имота

Конструкцията на плажа е противосвлачищно съоръжение, като такова е било прието от комисията, а неговият вид е бил определен от инвеститора, заяви архитектът и разкри, че са разглеждани и още няколко варианта, сред които и изграждане на голяма стоманобетонна стена.

Ангел Захариев е категоричен, че неговият бизнес няма нищо общо със съпругата му - Екатерина Захариева, която е външен министър в правителството на Бойко Борисов. 

"Аз не ѝ се меся във външната политика, тя не ми се меси в работата", заяви Захариев, който отбеляза, че двамата са заедно много преди съпругата му да стане външен министър и не получава бизнес поръчки за проекти по политическа линия с протекции от властта. В страната има 5-6 архитектурни бюра, които могат да правят такива сложни проекти, и едно от тях е моето, каза Захариев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови