Започна ремонтът на пътя между Росен и Равна гора

Първата копка на пътя между селата Росен и Равна гора бе направена днес.

Официален старт на основния ремонт даде кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев в присъствието на зам.-кметът Тодор Дамянов, кметовете на населените места Георги Георгиев и Иван Динев и представители на фирмата изпълнител.

Средствата за реконструкция и рехабилитация на общинския път са целеви и са отпуснати с Постановление на Министерски съвет 348/18.12.2019г.

Проектът е за близо 1 700 000 лв. и има за цел да подобри транспортно експлоатационните характеристики като повиши безопасността на движение и комфорта при пътуване, тъй като към момента състоянието на пътната настилка и отделните елементи на пътното трасе е много лошо.

Асфалтовото покритие е силно амортизирано и на места има пропадане на настилка и образували се дълбоки коловози. Крайпътните окопи са засипани и при по-интензивните валежи водата се стича по настилката, а съществуващият водосток е затлачен и не функционира нормално.

Пътното платно ще бъде с ширина 8 метра, които включват по 1 метър банкет от двете страни. Ще бъде направена временна организация, така че да бъде гарантирана безопасността на движение по време на строителството, без да е необходимо пътят да се затваря.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови