Бетонови блокчета на плаж Смокините, ще се строи бийч бар 

Бетонови елементи, струпани на плаж Смокините-север разбуни духовете на Созопол.

В средата на април Министерството на туризма глоби концесионера с 3856,55 лева заради нарушена цялост на плажната ивица. Глобата е по повод разораването на голям участък от дюните на плажа. 

Разчистването бе направено заради бъдещ нощен клуб. За разораването алармираха преди дни местни жители, а институциите започнаха проверка.

Дейността беше спряна, а концесионерът глобен, не заради дюните, а защото новата схема не била съгласувана. По непотвърдена информация, в Министерството на туризма е постъпило искане за нощно заведение за 2 500 души.

„Няма да се гради нощно заведение, няма да се изгражда „Бедрум“ или „Какао“ или каквото и да е друго. Изгражда се луксозен бийч бар, с луксозен ресторант, работното време ще е до 2 ч.“, каза Иван Алексив, концесионер на плажа, цитиран от burgasnews.com.

Вчера Министерството на туризма съобщи, че ще направи незабавно проверка има ли нарушение на законови и договорни изисквания от страна на концесионера на плаж "Смокините-север".

В същото време от фейсбук групата Созопол нюз днес призоваха за реакция кмета на Созопол Тихомир Янакиве.

Ето и тяхното обръщение:

На вниманието на г-н Тихомир Янакиев, кмет на община Созопол

Г-н Янакиев,

БЕТОННИ ЕЛЕМЕНТИ ПЛАЖ СМОКИНЯ

След вчерашната реакция в неделен ден на министерство на туризма, с министър Stela Baltova става дефинитивно ясно, че освен проверка на повереното и министерство се налага и проверка на Вашата община.

От Вас очакваме разчистване на плажа от бетонните елементи за бъдещия Непреместваем обект и налагане на съответните санкции.

Текст: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови