2 000 са участниците в юбилейното издание на фестивала „Музите“

Специален гост на фестивала е вицепрезидентът Маргарита Попова

 

X Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите”  Созопол 2015 се организира от Сдружение „Музите” и Община Созопол.Той ще даде възможност на близо 2 000 участника да представят своето изкуство и да участват в конкурсната програма на фестивала в рамките на двете фестивални сесии- от 5 юли до 10юли и от 10 юли до 15 юли. Фестивалът  представя всички изкуства и съчетава летен отдих, сценични изяви и креативни творчески контакти . Той се осъществява с финансовата подкрепа на община Созопол.

Специален гост на събитието ще бъде  вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова,под чийто патронаж се провежда юбилейното издание на младежкия фестивал..

Официални партньори  на събитието са: Читалище ,,Отец Паисий" Созопол,  Институт за изследване на изкуствата към БАН, Държавната агенция за българите в чужбина,  Български културен институт Лондон, Национален музикално-фолклорен съюз,,Орфеево изворче",Руски културно информационен център София, Международен културен център „Градски площад“ Москва. 

Програмата включва конкурси, под формата на големи публични концерти, изложби и театри, атрактивните дефилета, анимации и забавления.

В конкурсите и инвънконкурсната програма ще се представят 27 колектива и 43 индивидуални участници от 15 държави - Русия, Латвия, Румъния, Аржентина, Словакия, Италия,Турция,Украйна,Канада, Молдова, Сърбия,Словения, Индия,Великобритания и България.

В Конферентната зала на Читалище,,Отец Паисий" Созопол ще бъде позиционирана изложба на Държавната агенция за българите в чужбина,, България в моите мечти" с отличени творби на български деца и младежи от 4 континента.

В рамките на фестивала ще бъдат представени 8 театрални постановки на изявени творци и 4 авторски продукции.

Участниците в конкурсната програма ще бъдат оценявани от професионално жури на изявени специалисти от Институт за изследване на изкуствата към БАН.

Тържественото откриване на фестивала ще се състои на 05.07.2015г. от 20,30 ч. на сцената на амфитеатър „Аполония”. То ще бъде предшествано от дефиле на участниците, които ще преминат през централните улици на Созопол.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови