Созопол има нов почетен гражданин

За изключителни заслуги за популяризирането на Созопол като туристическа дестинация в световен мащаб,

общинските съветници единодушно гласуваха предложението на кмета на община Созопол Панайот Рейзи, най- новият почетен гражданин на Созопол да бъде председателят на Фондация „Созопол” Кирил Арнаутски. В своето изложение пред общинските съветници кметът Рейзи подчерта,че Кирил Арнаутски има изключителна заслуга за класирането на Созопол като дестинация №2 в света за 2015 година.” Това бе постигнато с упоритост и последователност от страна на Кирил Арнаутски, а неговата дейност като председател на фондация „Созопол” с многобройните проекти свързани с археологията и историята на Созопол могат да се видят навсякъде в града”, заяви още кметът.

Почетният знак на новия почетен гражданин на Созопол ще бъде връчен на официална церемония по време на празниците на Созопол.

По време на редовното заседание на общинския съвет бе приета и наредба за символите на Община Созопол, която урежда отношенията от местно значение, свързани с символите и почетната наградна система на община Созопол, както и условията и критериите за тяхното присъждане и връчване. Докладната за наредбата бе внесена от председателя на общинския съвет Красимира Германова.Символите на община Созопол са : Знаме на община Созопол , Герб , Огърлица на Кмета на община Созопол, Печат и Химн на община Созопол. Наредбата определя следните почетни звания и награди: Почетен знак на община Созопол (ключ на града), Плакет на община Созопол, Значка “Созопол” и звание “Почетен гражданин” на община Созопол. 

 

Коментари   

#1 жител на Созопол 06-07-2015 09:52
Честито !!!! Браво кмете!!! Това трябваше да стане много отдавна, защото това е наистина човекът /КИРИЛ АРНАУТСКИ/,койт о направи Созопол да бъде това,което е сега и най-вече -дестинация №2 в света за 2015 година!!!!!!!Да му пожелаем здраве и да покорява нови върхове за просперитета на обичания от всички ни Созопол!!!!!!!! !
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови